Tesla Inc. отново подобри рекорда си при доставките, надхвърляйки очакванията на анализаторите, предава Bloomberg. Производителят е доставил 139 300 автомобила през третото тримесечие на 2020 г. Предходният рекорд бе поставен през последните три месеца на 2019 г. - 112 хил. Анализаторите очакваха 129 950.

Акциите на Tesla, които поскъпнаха с над 435% тази година, изтриха по-ранните загуби днес, натрупани заради новината, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е заразен с коронавирус.

"Данните са страхотни", посочва Дан Айвс, анализатор в Wedbush. "От тях можем да изведем, че Китай е източник на сила".

Главният изпълнителен директор Илън Мъск даде знак пред служителите и инвеститорите, че е възможно тримесечието да е рекордно в имейл в края на септември. Данните за продажбите на производителя са и барометър за търсенето на електромобили по света.

Tesla не споменава дали все още очаква да достави общо 500 хил. автомобила през тази година, което би било ръст от 36% спрямо миналата. Към края на септември общите доставки възлизат на 318 350 - което означава, че компанията ще се нуждае от още едно рекордно тримесечие с общо 181 650 доставки, за да постигне целта си.

Model 3 отговаря за по-голямата част от търсенето през периода.

Tesla сама ще добива литий за батериите си

Tesla сама ще добива литий за батериите си

Компанията обеща по-евтини батерии и електромобил с цена $25 хил.