Компанията за споделено пътуване Uber стартира приложение, свързващо временни работници, търсещи работа на смени, с работодатели, които търсят служители, за да запълнят празните места.

Приложението се казва Uber Works и засега е налично само в Чикаго, САЩ.

"Uber Works има бизнес табло, с което ние се свързвам директно с фирми, включително ресторанти и други, за да им помогне при запълването на празните смени", заяви говорител на компанията за Reuters.

Компанията си партнира с кадрови агенции, които работят пряко с работниците и се свързват директно с бизнеса.

Потребителите, използващи апликацията, могат да получат подробна информация за смените, които ги интересуват, включително информация за брутното заплащане, местоположението на работното място и уменията или необходимото облекло, казаха от Uber. Приложението ще даде възможност за проследяване на отработеното време, като позволява на потребителите да се чекират при влизане на работа, излизане за почивки и т.н.

Visa, MasterCard, PayPal и Uber в новия проект за криптовалута на Facebook

Visa, MasterCard, PayPal и Uber в новия проект за криптовалута на Facebook

Дигиталната валута ще бъде представена след седмица и ще започне да се ползва през 2020 година

Uber планира да разгърне услугата по-широко.

В съобщение на компанията се посочва, че целта е да се премахнат пречките за намиране на работа. Затова потребителите на приложението ще могат да виждат информация за заплащането, изискванията за търсени умения, необходимо облекло и други.

Според компанията с приложението ще се подпомогнат и работодателите, които ще могат да намерят бързо и без главоболия временен работник, както и да се справят със сезонните промени например или наемането на персонал при неочаквано търсене.

Uber с второ мащабно съкращение на служители

Uber с второ мащабно съкращение на служители

Над 400 работници са съкратени от инженерния и продуктовия отдел на стартъпа