Американският гигант в търговията на дребно Walmart набира сериозна скорост в борбата си срещу най-основния конкурент Amazon, като онлайн продажбите на компанията се увеличиха с най-бързия си темп от най-малко пет години насам.

Компанията отчете солиден скок в брутния стоков обем на бизнеса си с елекронна търговия. Така показателят тръгва рязко нагоре с 69% през първото тримесечие от годината, коментираха от Walmart, цитирани от Bloomberg.

Междурвеменно общите приходи на компанията са нараснали с 1.4% до сумата от 117.5 милиарда долара.

Резултатите са доказателство, че Walmart вече се възползва успешно от амбициозната онлайн експанзия, към която наскоро се насочи. Разширяването на бизнеса в интернет включва и придобиването на Jet.com от миналата година за 3.3 милиарда долара.

Walmart има план как да надвие Amazon

Walmart има план как да надвие Amazon

Конкуренцията става все по-ожесточена

Тъговецът на дребно сега разполага с 50 милиона продукта, които предлага на уебсайта си, от 35 милиона стоки през предходното тримесечие. А безплатните двудневни доставки за поръчки от 35 или повече щатски долара е увеличило трафика на сайта.

Акциите на компанията се покачиха с 3.2% до 77.50 долара, като отбелязаха най-голямо увеличение в рамките на деня за почти три месеца. Ценните книжа са нараснали с 8.7% от началото на тази година до края на търговията от сряда.

Печалбата на Wal-Mart възлиза на долар за акция за периода, което надмина очакванията на анализатори. Експертите прогнозираха 96 цента за брой от активите.