Технологичният гигант Apple е открил тайна лаборатория за производство в Северен Тайван, където инженери разработват нови дисплеи, по информация на Blооmbеrg.

В сградата на компанията в Longtan работят поне 50 инженери и други служители по създаването на нови екрани за устройства като iPhone и iPad, обясняват хора, запознати със съоръжението.

Apple е наел експерти от местния производител на дисплеи AU Optronics и от Qualcomm, които преди това са били собственици на сградата.

Технологичната компания започна да оперира лабораторията през тази година, като се цели да прави продуктите си по-тънки, по-леки, по-ярки и по-енергийно ефективни. Инженерите разработват по-съвременни версии на дисплея с течни кристали (LCD), който понастоящем се използва в iPhone-ите, iPad-ите и настолните компютри Mac. Apple се стреми и да премине към органични светодиоди (OLED), които са дори по-тънки и не изискват задна светлина.

Чрез собствената направа на дисплеи техногигантът може да разчита все по-малко на технологиите, разработвани от доставчици като Samsung Electronics, LG Display, Sharp и Japan Display.