От автомобилния гигант BMW потвърдиха прогнозата си за известен ръст в приходите, но прогнозираха, че останалата част от годината ще остане нестабилна. Според компанията, нарастващите разходи за суровини вероятно ще навредят сериозно на печалбите занапред.

Германският производител отчита ръст в продажбите на електромобили

Печалбата от продажбата на електрическите модели на BMW се е удвоила през първото тримесечие на годината. Основните причина за това са по-високите цени и силното търсене в Китай.

Печалбата на BMW се изстреля

Печалбата на BMW се изстреля

Резултатът надхвърли очакванията и се дължи на силното възстановяване, особено в Китай

BMW очаква 2 милиона напълно електрически автомобила в употреба до 2025 г.

"Първото тримесечие показва, че нашият глобален бизнес модел е успешен, дори по време на криза", заяви главният изпълнителен директор Оливър Зипсе в изявление. Според него устойчивият и печеливш растеж ще продължи, въпреки цялостния спад на печалбите и нестабилната 2021 г.

Компанията отчита 370% скок на приходите преди данъци за периода януари-април 2021 г. в сравнение за същото време на миналата година

Прогноза: броят на електромобилите ще стигне до 145 милиона до 2030-а

Прогноза: броят на електромобилите ще стигне до 145 милиона до 2030-а

Сега има около 11 милиона електромобила в световен мащаб

Все още по-голямата част от автомобилната индустрия е засегната от глобалния недостиг на чипове, затварянето на много заводи, както и повишаване на цените на нови модели и на автомобили втора употреба. Поради това, въпреки отчетената положителна тенденция, общите очаквания са за по-ниска печалба и тази година.