Технологичният гигант Apple направи поредното си придобиване. Скромно като сума, но с потенциал, като според някои анализатори то може да подсказва за бъдещите планове на компанията.

Американският лидер придоби старт-ъп, който разработва онлайн платформа, на която потребителите ще могат да съхраняват документи и лични данни за здравето си. От Apple са купили фирмата Gliimpse в началото на годината, но едва сега обявиха това официално, пише Time.

От създаването си през 2013 година стартиращата компания е успяла да набере капитал от едва 1 милион долара. Не е ясна точната сума, за която Gliimpse е била купена от производителя на iPhone, но според експерти тя не е много голяма.

Те обаче са сигурни, че интересът на Apple към фирмата е сигнал, че бъдещите планове на Тим Кук вероятно са в сферата на здравето. Преди време корпорацията закупи друг подобен на Gliimpse софтуер – HealthKit, както и ResearchKit.

Това може да има и общо с плановете на производителя за радикална промяна при смарт часовника Apple Watch. Според някои той ще може да се ползва като здравен тракер.