Румънската компания Visual Fan, която произвежда смартфони и друга потребителска електроника под марката Allview, съди местното подразделение на китайския гигант Huawei.

Причината за това е, че от дружеството обвиняват азиатския производител, че е използвал за представянето на свои продукти словосъчетанието All-view display, което може да създаде объркване сред потребителите на румънския бранд, пише Romania Insider.

Към момента представители на Huawei не са излезли със становище по въпроса.

Румънски таблети и смартфони атакуват нашия пазар

Румънски таблети и смартфони атакуват нашия пазар

Устройствата с марка Allview са трети по популярност на румънския пазар след Samsung и Nokia

От базирания в Брашов производител на мобилни телефони посочват, че изключителен собственик на бранда Allview в Румъния, както и в Европейския съюз (ЕС), е той. Търговската марка е била запазена от Visual Fan според разпоредбите на европейското законодателство.

Базираният в Брашов производител на мобилни телефони се обръща към съда точно в момент, в който готви своето първично публично предлагане на акции на фондовия пазар.

Брандът Allview е представен на пазара от 2004 година, като той оперира на пазарите освен в Румъния, още и в България, Германия, Испания, Унгария, Нидерландия, Чехия, Гърция и други.

Компанията Visual Fan е основана през 2002 година, като основно тя се занимава с производството на мобилни телефони, таблети, лаптопи и друга електроника. Първоначално дейността ѝ е свързана с продажбата на телевизори и DVD устройства под марката Allview.

Производителят пуска първия си смартфон през 2008 година. Две години по-късно представя и първите си таблети.