Rohlik.cz, най-големият интернет търговец в Чехия, е сключил споразумение за придобиване на миноритарен дял в eBag.bg, съобщиха от българската компания. Инвестицията е в размер на €1 млн., а пред чешкото издание Seznam Zprávy създателят на Rohliz Томаш Чупър коментира, че през следващите години има амбициите да стане едноличен собственик.

Rohliz.cz има оборот от €150 млн. през 2019 г. и разширява дейност и към Унгария. Компанията има планове да навлезе и в Австрия и Германия. Партньорството цели да се ускори растежа на компанията и експанзията ѝ в България, се посочва в съобщението.

Компанията е създадена през 2014 г. от Томаш Чупър, който стои и зад портала Slevomat, лидер в онлайн продажбите на стоки и услуги с отстъпка в 7 европейски държави.

Българската eBag.bg започва работа през 2015 г., първоначално с подкрепата на "Фантастико", но по-късно двете компании се разделят. Към момента интернет магазинът е най-големият у нас, като за 2018 г. оборотът възлиза на 6 млн. лв., по данни от Company Guru.

Основател и мажоритарен собственик е Иван Александров, а сред акционерите е и фондът "Илевън". За компанията работят близо 200 души, като по време на пандемията eBag увеличи служителите си, за да се справи с увеличения брой поръчки.

Gladen.bg пусна онлайн магазин за бързооборотни стоки в партньорство с хипермаркети HIT

Gladen.bg пусна онлайн магазин за бързооборотни стоки в партньорство с хипермаркети HIT