Преговорите между "Спиди" АД и "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ООД са били успешни и сделката вече е в ръцете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Както Money.bg писа, "Спиди" иска да придобие 100% от дяловете на своя конкурент "Рапидо". Стойността на сделката все още не е ясна, но според първоначалното борсово съобщение става въпрос за между €6 и €12 милион и ще бъде изплащана в продължение на 30 месеца.

"Крайната сума ще зависи от конкретните финансови резултати на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ЕООД", казаха в средата на май от "Спиди".

"Спиди" купува "Рапидо" в сделка за до €12 милиона

Куриерска сделка: "Спиди" купува "Рапидо" за до €12 милиона

Компанията за куриерни услуги запазва името си и ще функционира като дъщерно дружество

В началото на февруари т.г. "Paпидo Eĸcпpec eнд Лoджиcтиĸc" OOД и "Д и Д Eĸcпpec" EOOД обявиха обединяване на капацитета си заради "динамичното развитие в сектора на куриерските услуги". Обявената днес сделка е подобна - настоящото ръководство на "Рапидо" ще продължи да управлява компанията поне още три години, а компанията ще остане самостоятелна като дъщерна на "Спиди" и ще се фокусира върху обслужване на електронната търговия. Дружеството ще запази името си и за клиентите няма да има промени.

"Paпидo Eĸcпpec eнд Лoджиcтиĸc" е основана през 2001 г., а през изминалата година има приходи от 18,2 милиона лева.

"Спиди" АД отчита 10,4% ръст на приходите за първото тримесечие на 2018 г. до 27,4 млн. лв. Чистата печалба за периода е 2,4 милиона лева, повишение от 110,4% спрямо същия период на миналата година.

"Спиди" е инвестирала над 10 милиона лева в бизнеса си в България и Румъния през 2017-а

"Спиди" е инвестирала над 10 милиона лева в бизнеса си в България и Румъния през 2017-а

Печалбата на куриерската компания се е увеличила