САЩ разрешиха безмитен внос на стомана и алуминий от Великобритания. В отговор на това, Великобритания освобождава от насрещни мита внос на стоки от САЩ на обща стойност около половин милиард долара, съобщи Министерството на търговията на страната.

По данни на Ройтерс, взаимните отстъпки важат за 500 000 тона британска стомана годишно и емблематични американски продукти, като мотоциклетите Harley-Davidson, дънки Levi's и някои алкохолни напитки.

"Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо и търговският представител на САЩ Катрин Тай обявиха сключването на ново споразумение с Великобритания, което позволява безмитни доставки по раздел 232, на американския пазар на исторически определени и устойчиви обеми британски стоманени и алуминиеви продукти", се казва в съобщението на търговското ведомство.

Реализирането на сделката изисква и извършването на одит на финансовите отчети на всяка британска стоманодобивна компания, собственост на структури от Китай, като резултатите се предават на властите на САЩ, допълват от министерството.

Стоманата в Европа поскъпна рекордно

Стоманата в Европа поскъпна рекордно

Цените на арматурното желязо достигнаха исторически върхове