Hon Hai Precision Industry Co. се готви за борсов дебют на свое подразделение, който може да се окаже най-големият в Китай от пазарния срив през 2015 година насам, пише Bloomberg.

Foxconn Industrial Internet Co., подразделение на най-важният партньор на Apple при сглобяването на iPhone и други джаджи на производителия, успя да спечели регулаторно одобрение в четвъртък, за да качи акциите си на борсата в Шанхай.

От проспекта на дружеството става ясно, че то има намерение да похарчи 27,3 милиарда юана (4 милиарда долара) за разширение.

Според някои прогнози бизнес може да бъде оценен на около 400 милиарда юана (63,05 милиарда долара) - колкото е пазарната капитализация на гиганта Sony.

С продажби от 355 милиарда юана (55,96 милиарда долара) през 2017 година, приходите ѝ могат да се сравняват с тези на Walt Disney Co или HP Inc.Foxconn, която произвежда смартфони, оборудване за "облачни" услуги и роботи, иска 27-те милиарда юана, за да финансира проекти, свързани с изкуствения интелект и безжични технологии от пето поколение (5G).