Успехите срещу американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) и новите заявления за листване на Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) вече са налице. Въпрек това инвеститори са изтеглили близо половин милиард щатски долара от криптопродукти през последните девет седмици, съобщава Bloomberg.

Криптопазарът отчита отлив на средства от $54 милиона миналата седмица, което я прави пета поред на разпродажби, показват нови данни на CoinShares. Биткойн отговаря за 85% от отлива на средства, или за $45 милиона.

Цената на Биткойн мина границата от $27 000

Цената на Биткойн мина границата от $27 000

Ден преди среща на Фед

"Много инвеститори са притеснени, че криптопазарът се радва на някои добри новини през последните месеци, но това не помогна на Биткойн и други криптовалути да поскъпнат много", коментира Мат Мали, който е главен пазарен стратег на Miller Tabak + Co.

Снимка 611548

Източник: EPA/БГНЕС

Миналата седмица Биткойн отчете своя първи седмичен ръст от август след четири седмици на разпродажби, прибавяйки около 2%. Тази седмица цената на най-популярната криптовалута дори премина психологическата граница от $27 000.

Делът на пазарна доминация на биткойна, който представлява дела от общия пазар на дигитални активи, се е повишил до 50,2% в понеделник. Това е най-високото равнище от месец и близо до 26-месечния връх от 52%, достигнат в края на юни.

Според повечето прогнози Биткойн най-вероятно ще се възползва от последната регулаторна промяна, предложена от Департамента на Ню Йорк за финансови услуги на 17 септември. Тя включва по-строги правила за листване на криптовалути на борси, докато Биткойн ще може да се листва или управлява без допълнителни регулаторни ограничения.

Анонимните, които купиха Биткойн за близо $400 милиона точно преди цената му да падне

Анонимните, които купиха Биткойн за близо $400 милиона точно преди цената му да падне

Запознайте се с "Биткойн китовете"