Когато става дума за смартфоните на Samsung, хората най-често се сещат за флагманите им от S серията, както и за Notes, които са във високия клас на мобилните устройства.

Скоро обаче една много по-неглижирана линия на южнокорейската компания ще има възможност да привлече вниманието на потребителите.

В сряда от производителя обявиха, че ще удвоят броя на предлаганите смартфони от серията Galaxy A в САЩ. А най-важното нещо в тази стъпка е, че Samsung ще предложи първите устройства на американския пазар, поддържащи 5G, които са на цени под 300 долара.

Досега бюджетните модели на южнокорейския гигант бяха неглижирани особено на развитите пазари.

Заради икономическата несигурност в резултат на пандемията обаче по-изгодните смартфони са отбелязали 70% ръст на доставките от всички продажби на Samsung, а конкретно на американския пазар те са с 60% нагоре през 2020 година, показват данните на IDC Research, цитирани от CNN Business.

През миналия месец новите модели от серията Galaxy A бяха представени в Южна Корея. Сега те дебютират в САЩ, като три от тях поддържат 5G. Това са Galaxy A52 5G, A42 5G и A32 5G, които идват на цени от 499, 399 и 279 долара.