Американският технологичен лидер Apple ще представи новото поколение iPhone на традиционното си септемврийско събитие, което е насрочено за идната сряда. След като от доста време се коментира, че компанията ще покаже разноцветна гама от смартфоните си, стана ясно и как точно ще се казва наследникът на юбилейния модел X.

От специализирания сайт 9to5Mac твърдят, че той ще носи името "iPhone XS". Включването на буквата "S" не е изненадващо, като и при предишните модели след дебюта на флагманите излизаше и тяхна S версия - iPhone 4 и iPhone 4s, iPhone 5 и iPhone 5s, и т.н.

Колко ще струват у нас новите iPhone?

Колко ще струват у нас новите iPhone?

Премиерата им ще е след по-малко от месец и вече знаем почти всичко за тях

А сега за юбилейният модел. Той беше кръстен iPhone X, като вместо арабското 10 беше използвано римското X. За много хора обаче той си остана iPhone "екс". И това е причината бъдещият модел XS да стане обект на доста шеги в социалните мрежи.

В Twitter някои хора свързаха идеята с XS с означението "extra small" (от англ. много малък, използван като размер за дрехи, например). Други пък свързаха произношението на XS с думата "excess" (от англ. излишък).

Apple с изненада: iPhone идва в поне 5 различни цвята и на много по-ниска цена

Apple с изненада: iPhone идва в поне 5 различни цвята и на много по-ниска цена

Това ще бъде един от трите модела, които ще пусне американската компания