Изпълнителният директор на Xiaomi Лей Джун спомена на пресконференция, посветена на представянето на Xiaomi 13, че му е било предложено да тества iPhone преди повече от година, което предизвика вълна от коментари в социалните мрежи, пише Gadget Tendency.

В отговор той обясни, че Xiaomi няма да може да произвежда висококачествени мобилни телефони, ако компанията няма смелостта и решимостта да сравни своите телефони с iPhone. Той потвърди, че Xiaomi внимателно е проучила всичко, свързано с iPhone, и също така добави, че "това е началото на възможността да надминем iPhone в бъдеще", отбелязвайки, че става дума за превъзходство както в софтуера, така и в хардуера.

Xiaomi преговаря с BAIC за производство на електрически автомобили

Xiaomi преговаря с BAIC за производство на електрически автомобили

Китайският гигант иска да постигне масово производство още през 2024 година

Лей Джун също каза, че Xiaomi инвестира много в изследвания и разработки всяка година и добави, че Xiaomi 13 е насочен към потенциални купувачи на iPhone 14, а Xiaomi 13 Pro ще се конкурира с iPhone 14 Pro Max.

Говорейки за камерата, Лей Джун припомни, че Xiaomi 13 Pro използва 1-инчов 50MP Sony IMX989 сензор за изображения, който е съвместно разработен от Xiaomi и Sony. iPhone 14 Pro Max има 48-мегапикселов сензор за изображения.

Xiaomi показва как би изглеждал сгъваемият телефон, ако Samsung имаше конкуренция

Xiaomi показва как би изглеждал сгъваемият телефон, ако Samsung имаше конкуренция

По-тънък, по-голям и по-евтин

Продажбите на новите водещи смартфони Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro ще започнат в Китай на 14 декември, тоест тази сряда.