След години на усърдна работа компанията на милиардера Джеф Безос Blue Origin най-накрая се готви да изпрати първата група туристи в Космоса.

В четвъртък компанията приключи своя 14 поред тест, наречен NSна ракетата New Shepard. Според информация на CNBC този тест е бил и последната стъпка преди Blue Origin за първи път да изпрати свой екип в Космоса.

Очаква се в следващите 6 седмици или до края на февруари да бъде направен и последният такъв. По думите на запознати това означава, че първите полети с хора на борда могат да бъдат през април.

Компанията е основана през 2000 година от Джеф Безос, като към днешна дата тя има над 3500 служители в централата си в Кент, Вашингтон.

Досега тя е успяла да проведе общо 14 успешни теста на ракетата си New Shepard, като също така се справи в приземяването на ракетните бустери 13 поредни пъти.

Досега компанията е създала общо 4 бустера, като най-новият предстои да беше тестван в четвъртък. New Shepard е напълно автономна система, като на борда няма пилоти.