Най-бързите влакове стрела са напът да станат още по-бързи. Или това се кани да направи Китай, където в момента железниците са най-скоростните в света.

Компанията China Railway Corp. проучва възможности как да забърза още повече влаковете. Това твърди Чи Янхуй, който е зам.-ръководител на технологичния отдел на дружеството.

Ново поколение локомотиви дебютираха през последната година, като те развиват около 350 километра в час, което ги прави най-бързите високоскоростни влакове, движещи ще са дълги разстояния, пише Bloomberg.

"Определено имаме план да заложим на още по-бързи влакове стрела, но все още не можем да уточним кога ще стане той реалност", посочва Чи.

По неговите думи предстои да бъдат извършени допълнителни тестове на технологията, а също така да бъдат проучени възможностите търсенето да отговори на предлагането й.

Китай към момента разполага с най-дългата железопътна мрежа за високоскоростни влакове - общо 25 000 километра. Страната вече се превърна и в място за тестване на различни футуристични технологии в областта на транспорта.

Преди време милиардерът с бизнес в автомобилната индустрия Ли Шуфу обяви партньорство с държавното дружество China Aerospace Science в разработката на проект за свръхзвукови влакове.