Премиерата на „Междузвездни войни: Епизод VІІ – Силата се пробужда” за България ще се състои утре. В повечето европейски държави новата лента бе излъчена за първи път на 16 или 17 декември. С това и в интернет се увеличава опасността да попаднете на спойлери, които да разкрият важни подробности за сюжета и да ви отнемат момента на изненадата при първото му гледане. (Спойлерът разкрива описание или част от книга, сериал, филм).

Затова на помощ се притичва Google Chrome. Браузърът пуска разширение, наречено Force Block, което ще ви защити от спойлери, съобщи СNN.

Новият плъгин ще завладее браузъра ви всеки път, в който посетите уеб страница, която съдържа „критична маса” от ключови думи, свързани с „Междузвездни войни” (“Star Wars”).

„Ако засече твърде много сродни думи или някои изключително силни термини, ще сигнализира страницата с флаг и ще ви даде подобаващо предупреждение”, обясняват създателите на приставката.

Как Абу Даби привлече снимките на „Междузвездни войни” на своя територия?

Как Абу Даби привлече снимките на „Междузвездни войни” на своя територия?

Столицата на Обединените арабски емирства спечели Холивуд

Когато попаднете на потенциални спойлери, очаквайте съобщения като: „Не се поддавай на спойлери, това води до тъмната страна” или „Спойлерите водят до гняв... Гневът води до омраза... Омразата води до страдание”.

При такава ситуация можете да изберете “Continue anyway” или да кажете на Force Block да деблокира страницата при бъдещи посещения.

Плъгинът няма да промени резултатите при търсене в Google или да заменя текстове и снимки в конкретните сайтове, както правят други разширения на Chrome.