Собственикът на Facebook Meta Platforms (FB.O) започва да тества инструменти за продажба на цифрови активи и преживявания в платформата за виртуална реалност Horizon Worlds, съобщи компанията, цитирана от Reuters. Според плановете, първоначално въпросните инструменти ще бъдат достъпни за предварително подбран набор от потребители, които създават виртуални класове, игри и модни аксесоари в рамките на платформата на компанията, която ще е достъпна чрез VR очила.

Използвайки един инструмент, избраните потребители ще могат да продават своите аксесоари или да предлагат платен достъп до специализирано дигитално пространство, което са създали.

В момента от Meta тестват и програма за "бонус за създателите" за малък набор от потребители на Horizon Worlds в САЩ, чрез която ще плаща на участниците всеки месец за използването на нови функции, които компанията пуска.

Meta пуска собствена виртуална валута за приложенията си

Meta пуска собствена виртуална валута за приложенията си

През февруари компанията на Марк Зукърбърг загуби над $220 милиарда от пазарната си оценка

"Ние искаме да създадем много страхотни светове, а за да се случи това, трябва да има много създатели, които да могат да се издържат и да превърнат това в своя професия", заяви главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг в разговор с ранните потребители, проведен в Horizon Worlds с помощта на аватари.

Компанията майка на Facebook, която през миналата година промени името си на Meta, инвестира много във виртуална и добавена реалност, за да отрази новия си залог на метавселената - футуристична идея за мрежа от виртуални среди, достъпни чрез различни устройства, където потребителите могат да работят, общуват и играят.