Автомобилният гигант Ford анонсира създаването на Ford Autonomous Vehicles LLC. Новото поделение ще поеме всеки аспекти на развойната дейност на компанията по отношение на системите за автономно управление и ще ускори интегрирането им в серийното производство на компанията. 

Ford Autonomous Vehicles LLC ще отговаря за интегрирането на системите за автономно управление на FORD, развойната дейност и високотехнологична инженерна дейност, технологии за свързаност между превозните средства, нови бизнес стратегии, проучвания за потребителското усещане и други.

От компанията коментират, че очакват до 2023 година да инвестират 4 милиарда долара в разработките си за автономно управление, в това число 1 милиард в компанията за изкуствен интелект Argo AI, информира auto-press.net. 

Ford създаде автомобилни прозорци за незрящи (ВИДЕО)

Ford създаде автомобилни прозорци за незрящи (ВИДЕО)

Технологията пресъздава във въображението им околния пейзаж

"Ford отчита огромен успех по цялата верига на решенията за автономно управление- от развитието на технологиите до иновациите при бизнес моделите и потребителското изживяване.

Сега е подходящ момент да обединим нашата платформа за автономно управление в един екип за по-добро позициониране на бизнеса за предстоящите възможности", коментира Джим Хакет, президент и изпълнителен директор на Ford Motor.