Илон Мъск има иска да построи свой собствен "утопичен град" за служителите на компаниите му в близост до обектите на SpaceX и Boring в Тексас, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати с проекта. Както Money.bg писа през февруари, Мъск планира да инвестира в стотици къщи, предназначени за неговите работници.

Новото е, че имотите ще бъдат предлагани на изключително ниски цени. Къща с три спални ще струва $800 на месец.

Мъск ще строи къщи за служителите си в Тексас

Мъск ще строи къщи за служителите си в Тексас

Строителството на имотите ще е близо до съоръженията на The Boring Company

По време на срещи със собственици на земя и агенти за недвижими имоти, милиардерът и служители на неговите компании описват визията си като своеобразна "утопия по поречието на река Колорадо".

Най-вероятно градът ще е разположен на около 35 мили от Остин, което би позволило на милиардера да определи някои правила в собствена община и да ускори плановете си.

Мъск и неговите топ мениджъри искат служителите му от района на Остин, включително работниците в Boring, производителя на електрически автомобили Tesla, както и компанията за космически изследвания SpaceX, да могат да живеят в нови жилища с под пазарните наеми.

Проектът за града включва група модулни къщи, басейн, открита спортна площадка и фитнес зала. На табели, окачени на стълбове в района, се чете надписа: "welcome, Snailbrook, tx, est. 2021".

Според експерти в района има криза с достъпността на жилищата и новината е добре дошла в това отношение.

Според законите на Тексас, за да може един град да кандидатства за регистрация, са необходими поне 201 жители, а след това и одобрение от окръжен съдия.

В Остин, Тексас се намира и гигафабриката на Tesla, която може да наеме до 20 000 работници.Очкава се и SpaceX да построи фабрика в района.

9-те важни житейски принципа на Илон Мъск

9-те важни житейски принципа на Илон Мъск

"Обичам да участвам в проекти, които променят света към по-добро", казва известният предприемач