Италия има интерес да инвестира сериозно в развитието на роботиката в съседна Сърбия. Това заяви посланикът на Италия в Сърбия Лука Гори по време на посещението си в Крагуевац, където обсъди бъдещо сътрудничество с кмета на града, пише сръбската eKapija.

Крагуевац е много важен град от гледна точка на сътрудничеството между Италия и Сърбия, беше обявено по време на срещата.

Градът е известен и с това, че редица италиански компании работят там. Най-вероятно скоро към тях ще бъде добавена и италианска компания, свързана с развитието на роботиката.

Сръбският град Крагуевац става съсобственик на задлъжнялата Zastava Oruzje

Този град става съсобственик на задлъжнялата, но най-важната фабрика в сръбската оръжейна индустрия

Компанията е натрупала дългове за €200 милиона

По информация на сръбските медии, догодина ще бъде представена конкретика, както и името или имената на италианските инвеститори в сръбския град.

Кметът на Крагуевац Никола Дашич посочва, че икономическите връзки между неговия град и Италия са много силни.

Към днешна дата около 50 италиански компании  работят в града, става ясно от справка в официалния уебсайт на град Крагуевац.

В миналото сътрудничество с Италия беше фокусирано предимно върху Fiat и Iveco, но днес компаниите, които правят бизнес в сръбския град са най-различни.

Догодина се планира голяма конференция в града, посветена на "високотехнологичната индустрия", изкуствения интелект и роботиката.

Американски компании искат да инвестират в модерни енергийни съоръжения в Сърбия

Американски компании искат да инвестират в модерни енергийни съоръжения в Сърбия

Страната предприема енергиен преход и се надява на по-голяма независимост