Лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric, инвестира над 60 млн. евро в разширение на фабриката си в Пловдив. Инвестицията обхваща разширение на сградата на завода с 3000 кв. м. и увеличение на производствените мощности. Предстои създаването на три нови производствени линии за автоматични прекъсвачи, с които общият обем на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30 на сто.

Инвестицията идва в отговор на по-голямото търсене и увеличения обем на поръчките към българското предприятие, което през последните години следва значителна възходяща тенденция.

Schneider Electric ускорява прехода си към устойчива индустрия от следващо поколение на панаира в Хановер 2022

Schneider Electric ускорява прехода си към устойчива индустрия от следващо поколение на панаира в Хановер 2022

Schneider Electric пуска иновации в сферата на софтуера, хардуера и услугите, за да даде възможност на промишлеността да ускори поетите ангажименти за устойчивост

"Горди сме да споделим, че заводът ни отбелязва такъв значителен ръст в развитието си. Този успех се дължи на професионализма, отдадеността и визията на целия ни екип", споделя Мария Топчийска, изпълнителен директор на умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.

Фабриката на Schneider в Пловдив

Източник: Schneider

Фабриката на Schneider в Пловдив

"Само две години след като получихме международния сертификат за Smart Factory (Умна Фабрика), успяхме да реализираме съществено увеличение на автоматизираните ни системи, като вече над 70% от процесите в завода са автоматизирани. С разширението и внедряването на новите три производствени линии този процент ще продължи да нараства", допълва още тя.

През последните две години въпреки COVID кризата Schneider Electric увеличава числеността на екипа си в България.

Schneider Electric България е най-добър работодател на годината 2022

Schneider Electric България е най-добър работодател на годината 2022

Компанията бе отличена с престижното първо място за грижата и отговорността към служителите си

"Наемането и обучението на нови служители при нас не е прекъсвало, напротив. Високото търсене на продуктите, които произвеждаме,дава сигурност на нашите служители във времена, в които тя е от съществено значение", споделя Елена Ватрачка, мениджър "Човешки ресурси" на Schneider Electric България.

"С разширението на фабриката ни до средата на 2023 г. ще открием над 100 нови работни места, с които семейството ни в България ще наброява вече над 1000 души", допълва още тя. 

Като най-устойчивата корпорация в света за 2021 г. Schneider Electric има ангажименти за въглеродна неутралност и NetZero до 2030 г. По време на разширението на Умната фабрика в Пловдив се правят стъпки и в тази посока.

Офисът на VMware в Garitage Park ще "свети" с решенията на Schneider Electric

Офисът на VMware в Garitage Park ще "свети" с решенията на Schneider Electric

Глобалният IT лидер избра платформата EcoStruxure

Към настоящия момент в завода на Schneider Electric в Пловдив се произвеждат над 40 милиона автоматични прекъсвача годишно. С тях Schneider Electric осигурява постоянна защита на хората от близо 30 държави в сградите, в които те живеят, учат и работят.