През пролетта на 2019 година Варна ще има нов търговски център - Delta Planet Mall. Със своите 40 000 кв. м отдаваема площ обновеният мол ще бъде вторият най-голям извън София и най-големият новооткриващ се търговски център в България. Общата инвестиция в проекта е над 120 млн. евро.

Макар да е построен преди 8 години от един от най-големите инвеститори в търговски площи GTC Group, молът отговаря на всички съвременни стандарти за търговски площи. Delta Planet Mall ще разполага с подземен паркинг на 3 нива за 1300 коли, като всеки от етажите на паркинга ще излиза директно на булеварда, където е разположен търговският център.

В 120-те магазина на 4 нива на мола ще се продават множество популярни марки като Ralph Lauren, Marc O'Polo, Cropp, Mango, Sport Depot и др., някои от които ще се предлагат за пръв път във Варна. Други като Mohito и Reserved ще представят най-новите си и големи концепции в България. Кафетериите Starbucks и Costa Coffee, както и супермаркетите Billa също за пръв път ще стъпят в търговски център в града.

88% от търговските площи в мола вече са отдадени под наем, а за други 10% се водят преговори. "Силно се надявам да открием при 88-90% заетост на площите и да достигнем 100% през първите 6-7 месеца след откриването", заяви Алекс Линчев, мениджър активи в Delta Real Estate Bulgaria и мениджър на Delta Planet Mall Варна.

Първокласно преживяване за клиентите

Снимка 393280

Източник: Delta Real Estate

Посетитетите ще могат да се насладят на най-голямата покривна тераса в морската столица с гледка към Варненския залив и Варненското езеро. Тя ще се простира на 2000 кв. м и ще съчетава търговски и зелени площи.

Delta Planet Mall ще има второто най-голямото кино на Cinema City в страната с 12 зали и единствената в Източна България 4DX кино зала. Търговският център, който ще е трети във Варна, трябва да бъде открит официално на 28 март 2019 г. и се очаква да разкрие над 600 нови работни места.

Идеята на Delta Planet Mall е да бъде първокласен търговски и развлекателен център, който осигурява на посетителите си разнообразни преживявания и забавления. Концепцията залага на повече дневна светлина и зелени площи, а развлекателните зони се простират на над 4000 кв. м.

Молът ще предлага напълно безплатни площи за забавления, като галактически център с площ от 1500 кв. м, който е подходящ за деца и тийнейджъри. Благодарение на видео и графичен мапинг и други специални ефекти, той ще създава усещането за присъствие на различни планети в космоса. "Това ще бъде една от най-големите сензации в града и региона", отбеляза Линчев.

Снимка 393282

Източник: Delta Real Estate

Посетителите от всички възрасти ще могат да се насладят на 12-метрова панорамна пързалка на 7 етажа, която няма аналог у нас.

Delta Planet Mall е с ключова локация, като е част от нова голяма търговска зона. Около него се строят нови жилищни комплекси, а в близост са големите квартали на града. Самият мол е разположен е на булеварда, който стига до летището.

Търговският център ще разчита както на местни, така и на чуждестранни посетители и на балансиран човекопоток в делничните дни.

Правят мол за €120 милиона във Варна на мястото на спрения Galleria Mall (СНИМКИ)

Правят мол за €120 милиона във Варна на мястото на спрения Galleria Mall (СНИМКИ)

Той ще отвори врати през 2018-а

Инвеститорите избират Варна заради големия потенциал за развитие в града и региона и нуждата от големи търговски обекти.

"Във Варна тепърва ще се развиват големи търговски обекти. В града тече мащабно обновяване на инфраструктурата, а все повече компании откриват офиси там. Искаме да участваме в съживяването на града и Североизточния регион, тъй като те предстои да реализират пълния си потенциал", посочи Линчев.

"Пазарът на търговски площи в София е пренаселен, а във Варна липсва достатъчно предлагане. В града има голям потенциал за развитие, а единственият ни реален конкурент е Grand Mall Варна", посочи Зорана Ждрале Бурлич, изпълнителен директор на Delta Real Estate.

Голям инвеститор

Изпълнителният директор на Delta Real Estate Зорана Ждрале Бурлич и мениджърът на мола Алекс Линчев

Източник: Money.bg

Изпълнителният директор на Delta Real Estate Зорана Ждрале Бурлич и мениджърът на мола Алекс Линчев

Зад инвестициите в Delta Planet Mall стоят сръбската Delta Real Estate, част от Delta Holding и българската "АП Инвест". Сръбската компания е един от най-големите инвеститори в недвижими имоти на Балканите, като оперира в 4 държави от региона - Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Словения.

Delta Real Estate има богат опит в изграждането на разнообразни проекти - търговски, жилищни и бизнес сгради, логистични центрове, автокъщи и др. Компанията определя инвестициите в търговски центрове и хотели като най-важните в настоящия й 5-годишен стратегически план.

В момента инвеститорът изгражда проекти в 3 държави - България, Босна и Херцеговина и Сърбия, които са с обща отдаваема площ от 250 000 кв. м и трябва да бъдат завършени през първите 3 месеца на следващата година.

След това Delta Real Estate ще започне изграждането на нови 3 проекта - големи търговски центрове в Белград и Ниш и голяма бизнес сграда в сръбската столица. Общата застроена площ на новите проекти е 600 000 кв. м, а съвкупната инвестиция е 600 млн. евро.

"Силно вярваме в България. Смятаме, че страната ще бъде бъдещата звезда в региона на Югоизточна Европа. Благодарение на добрия растеж и ниска безработица, пред страната има много добри перспективи, чуждестранните наематели понякога постигат ръст от над 30%. Мисля, че сме на правилното място в точното време", заяви Бурлич.