Изпълнителният директор на Теленор България Джейсън Кинг получи награда Бизнес лидерство по време на криза 2020 по време на церемонията на 30-тото юбилейно издание на наградите Мистър и Мисис Икономика. Джейсън Кинг беше отличен за лидерството си, което превърна Теленор в пример за по-добро представяне по време на криза и създаване на възможности за неговия екип да изведе бизнеса до нови висоти.

"Истинска чест е да получа тази награда. Лидерството е нещо повече от която и да е личност, а включва визия, фокус и последователност. Затова съм благодарен, че имаме невероятният екип на Теленор, който се грижи за нашето общество, така както се грижи и за нашия бизнес. Уверен съм, че благодарение на отдадеността на всички нас ни очакват още по-светли дни занапред", каза Джейсън Кинг в своята реч при приемането на наградата.

Джейсън Кинг беше отличен за лидерството си управлението на стратегия, която осигури устойчивостта на компанията, за да продължи да предоставя надеждни и висококачествени мрежа и услуги, с което намали най-лошите ефекти от кризата, както и за холистичния подход към екосистемата от заинтересовани страни и обществото. Той водеше кампания за подкрепата на партньори, бизнеси и клиенти, докато страната се справяше с кризата, като споделяше най-добрите практики за непрекъснатост на бизнеса и направи Теленор първата и единствена компания в страната, която сподели с партньорите и бизнес клиентите си своя план за справяне с кризата.

Без да спира до там, Теленор се превърна и в един от най-големите частни дарители в страната, с дарения на стойност над 700 хил. лв. под формата на медицинско оборудване, средства за лична защита и осигури смартфони на медицинските работници на първа линия, за да могат да продължат дейността си по-безопасно. Теленор дари компютри на училища и центрове за деца в риск, с което осигури възможността им да учат дистанционно.

Под лидерството на Джейсън Кинг Теленор получава постоянно признание за своя лидерски подход на пазара - от впечатляващите бизнес постижения чрез програмите си за устойчивост и околна среда, до развитието на иновативни дигитални продукти и услуги, докато продължава да осигурява инфраструктура за дигитална комуникация с най-високо качество в полза на частните клиенти и бизнесите в страната.

Наградите Мистър и Мисис Икономика са организирани от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и сп. "Икономика". Те отличават бизнес лидери за приноса им и позитивно влияние върху бизнес средата, икономиката и обществото в България.