tbi bank приветства Алекс Гармаш в ролята на лидер на "Търговска екосистема". С обширни познания и експертен опит, той е решен да ръководи и оформя ключови бизнес дейности, насърчавайки сътрудничеството с търговски партньори на банката в стратегическите ѝ пазари България, Румъния и Гърция.

Алекс има зад гърба си над 23 години професионален опит в компании от различни индустрии, сред които банки, телекомуникации, здравеопазване, минно дело, енергетика и автомобилостроене. Той е работил на повечето континенти и в различни икономически условия: от нововъзникващи пазари като Украйна, Бразилия, Тайланд и Индонезия до развити икономики като Австралия, Нова Зеландия и Швейцария. Преди да се присъедини към tbi, Алекс ръководи трансформации в международната консултантска фирма Alvarez & Marsal, като старши директор. Работил е още като главен оперативен и финансов директор в автомобилния бизнес, ръководил е и трансформации като старши вицепрезидент в McKinsey & Company в Австралия и Азия.

Алекс притежава MBA диплома от Лондонското бизнес училище и магистърска степен по международна икономика от Киевския национален икономически университет. Наред с това е придобил следдипломна квалификация по стратегия, растеж и киберсигурност от Бизнес училището на Харвард, Бизнес училището на Уортън и Оксфордския университет. Той е сертифициран член на Австралийския институт на директорите на компании.

"Много съм развълнуван да се присъединя към tbi и да ръководя екип "Търговска екосистема". Виждам голям потенциал за развитие на бизнеса на нашите търговски партньори чрез предоставяне на достъпни и гъвкави разплащателни планове на техния бизнес и алтернативни методи за финансиране на техните клиенти. Вълнуващо е да работя с отдадения екип на tbi за осигуряване на най-доброто клиентско изживяване в онлайн и физическата търговията, както и при предлагането на алтернативни разплащателни методи в България, Румъния и Гърция. Заедно с екипа ще работим усилено върху дигитализирането на търговското и клиентското пътуване, предоставяйки най-доброто от продуктите и приложенията на tbi, като същевременно увеличаваме броя на търговците, с които работим." - споделя Алекс Гармаш, лидер "Търговска екосистема", tbi.

Амбицията на банката, под ръководството на Алекс, е да превърне приложението tbi bank app в основна точка за контакт между потребители и търговци, където пазаруването и продажбите се случват лесно, гъвкаво и незабавно. В същото време предоставянето на бърз достъп до алтернативните разплащателни методи на банката в повече от 23 000 търговски обекта остава приоритет за екипа на "Търговска екосистема".

"Ние сме лидери в бизнеса с разплащателни планове в нашия регион и имаме много силни внедрени, дългосрочни отношения с всички видове търговци - от най-големите играчи в онлайн търговията до малките локални търговци. Вярваме, че бъдещето ще се определя от срещата на клиентите и търговците, базирана на потребителските интереси, нужди и навици за пазаруване. С изключително опитен лидер като Алекс в екипа ни това бъдеще е още по-близо." - казва Питър Барон, CEO, tbi.