Кристиян Костов поема управлението на една от най-бързоразвиващите се онлайн медийни групи в страната - Darik Digital. На тази позиция той ще отговаря за цялостното управление на сайтовете, които са част от групата на Darik, тяхната бизнес стратегия и търговска политика. Нови технологични решения и специални проекти са в плановете за развитие на компанията.

Кристиян Костов ще замени на поста Христо Христов, който остава начело на Дарик радио.

"Това е важна стъпка за компанията, която ще допринесе за нейното развитие и успех в бъдеще. С 20-годишния си опит в сферата на журналистиката и онлайн медиите, Кристиян изглежда като идеален кандидат за ръководенето на такава динамична медийна група. Неговият опит като бизнес репортер и създател на успешни онлайн проекти, като Profit.bg и Idei.bg, го прави подходящ за ръководител на Darik Digital. С развитието на изкуствения интелект и специалните проекти, се очаква компанията да продължи да бъде лидер в своята област", коментира Христов.

Кристиян Костов стои и зад две от най-мащабните събития, провеждани у нас - икономическата конференция "Шумът на парите" и форума за иновации и технологии Digital Trends.

"Очаквайте интересни и иновативни решения от екипа ни в следващите месеци. Годината ще е изпълнена с големи спортни събития, което ще увеличи интереса към водещия ни сайт Dsport.bg. Професионализмът на колегите от darik.bg, dbr.bg, 9meseca.bg и idei.bg пък ще са достатъчни за утвърждаването им като лидери в съответната сфера", споделя Костов.