Кофас България има нов финансов директор. Моника Иванова официално встъпва в длъжност от 1-ви март. Тя започва кариерното си развитие в компанията още докато е студент - бакалавър "Финанси" в УНСС през 2016 г. След като успешно завършва 5-месечния си стаж в отдел "Бизнес информация", тя е назначена във финансовия отдел на позиция младши финансов контрольор през 2017 г.

Оттогава Моника Иванова развива своите умения и практика в областта на финансовите и счетоводните операции, черпейки опит от финансови мениджъри и специалисти в сферата. Само три години по-късно, тя е повишена в заместник финансов мениджър, а от 1-ви март 2022 г. ще стъпи в длъжност като главен финансов директор и най-младият служител на такъв пост измежду всички 100 офиса на Кофас по света.

"Щастлива съм от гласуваното към мен доверие и получената възможност да развивам професионалния си опит като част от екипа на Кофас в България. Динамиката на работата, сферата на дейност и обмяната на опит с колеги на световно ниво ми дават амбиция да продължа да усъвършенствам себе си. Но това е и голяма отговорност за мен. Вярвам, че финансовата сфера предлага големи възможности за професионално и личностно развитие за младите хора като мен", споделя Моника Иванова.

"За нас е удоволствие и гордост да обявим новия финансов директор на Кофас България. Нашата цел винаги е била да бъдем най-гъвкавия кредитен застраховател в страната и света, и знаем, че зад тази заявка трябва стоят хора, които имат желание да подобряват финансовите услуги и да стимулират стратегическите процеси в компанията. Моника Иванова бързо доказа своите умения и качества, убеден съм, че ще се справи отлично със задълженията и отговорностите на новата си позиция", споделя Пламен Димитров, управител на Кофас България.