"Сименс Мобилити" - дружеството, което е част от групата на Siemens в България, има нов ръководител. Това е Калин Иванов, който застава на мястото на дългогодишния ръководител на дружеството, което отговаря за проектите на Siemens в сферата на мобилността и транспорта у нас.

Досегашният му ръководител д-р Михаил Маргаритов се оттегля в пенсия след над 20-годишна кариера в компанията, става ясно от официално съобщение.

Калин Иванов е завършил Технически университет в София (Факултет "Автоматика"), след което придобива следдипломна квалификация по мениджмънт и бизнес администрация в Париж, Франция.

Той има над 20 години опит като мениджър и лидер на търговски екипи, през осем от които заема висши ръководни позиции в различни компании и сектори на икономиката. През последните 4 години той се занимава с развитие на мениджърски и търговски умения с резултатно-ориентиран коучинг подход. Възпитаник е на Ericson College International.

"За мен възможността да поема ръководството на утвърден лидер в транспортния сектор като "Сименс Мобилити" в България в толкова важен за дружеството момент е чест, но и сериозно предизвикателство. През следващите 12 месеца предстои финализирането на няколко емблематични проекта в сектора на мобилността у нас, включително доставката на метровлакове от серията Inspiro за трета линия на столичното метро, доставката на десет локомотива Smartron за "БДЖ - Пътнически превози", както и пуска на основен участък от самата метролиния", споделя Калин.

"Убеден съм, че благодарение на отдадеността и професионализма на екипа на "Сименс Мобилити" в България, на способността на Siemens за разработване и внедряване на иновации, както и на подкрепата на чуждестранните ни колеги, ще успеем да помогнем за по-нататъшното модернизиране на транспортната инфраструктура и подвижен състав на страната ни", добавя той.