Софутерната компания VMware, която има офиси в различни страни, включително и в България, потвърди, че планира да съкрати малък процент от персонала си. Това съобщение дойде 2 години, след като дъщерното дружество на гиганта Dell намали служителите си.

"Можем да потвърдим, че ще има малко съкращаване на работната сила на VMware през тази седмица", коментира говорителят на компанията пред CNBC.

"Ребалансирането на персонала е непрекъсната дейност, свързана с бизнеса и присъствието на VMware на различни пазари, като то цели да се гарантира, че ресурсите са съобразени с бизнес целите и нуждите на клиента. Продължаваме да набираме хора в области със стратегическо значение за компанията", допълва той.

Все още не е ясно колко точно хора ще засегнат сегашните действия. Не е ясно и кои офиси ще бъдат включени в това. Към началото на 2016 година фирмата има близо 20 000 служители.

VMware удвоява служителите си в България

VMware удвоява служителите си в България

Фирмата вече 10 години успешно работи у нас

Вероятно обаче наетите в дейността й у нас няма да бъдат засегнати, като през септември от дружеството обявиха точно обратните действия за българския си бизнес. Тогава стана ясно, че ще търсят хора, за да увеличат служителите си у нас до 1500.

VMware оперира в България вече 10 години, като офисът в София е основен хъб за разработки и иновации в Европа, Близкия Изток и Африка.