Google Street View навършва 15 години. От 2007 година насам автомобилите на Street View са заснели и споделили над 220 милиарда изображения в Street View и са пропътували над 10 милиона мили, равняващи се на над 400 обиколки на земното кълбо, съобщават създателите на платформата.

За своя 15-и си рожден ден Google Street View публикува данни за най-посещаваните и най-атрактивни локации по света, които потребителите са търсили през изминалата година. Сред тях се нарежда и България, която попада в Топ 50 с български забележителности и туристически дестинации. Ето част от тях.

Колите на Google Street View се завръщат по пътищата на България от утре

Колите на Google Street View се завръщат по пътищата на България от утре

В допълнение към улиците и пътищата, Google представя и панорами от пешеходни зони

Най-посещавани градове в България:

1.София

2.Бургас

3.Пловдив

4.Варна

5.Стара Загора

Най-посещаваните забележителности в България:

1. Храм-паметникът "Св. Александър Невски" в София

2. Църквата "Света София"

3. Троянският манастир

4. Рилският манастир

5. Екшън Аквапаркът в Созопол

Сред най-посещаваните градове в света през последната година са Джакарта, Токио, Мексико Сити, Сао Пауло, Ню Йорк, Париж и Истанбул.

Функцията Street View на Google Maps стартира в България през 2013 година, като впоследствие са добавени многобройни нови местоположения и забележителности, за да се гарантира възможно най-доброто потребителско изживяване. Първата актуализация на Street View е през 2018 година и оттогава емблематичните автомобили с камери на покрива посещават България почти всяка година.

Как Google Street View влияе на цената на жилищата?

Как Google Street View влияе на цената на жилищата?

Приложението се оказва най-довереният "съветник" на пазара на недвижими имоти там