Ако продуктите на Apple ви се струват скъпи, то значи не сте виждали какви цени могат да достигнат ръководствата им за употреба. Всъщност тук става въпрос за един по-специален екземпляр на такова ръководство.

Бостънската аукционна къща RR Auction е успяла да продаде книжка за управление на компютър Apple II, подписана от Стив Джобс, за впечатляващата сума от 787 484 долара, пише CNN Business.

Посвещението, написано от Джобс, гласи: "Джулиан, твоето поколение ще бъде първото, което ще израсне с компютри. Върви и промени света? Стивън Джобс, 1980".

Изданието е подписано и от Майк Маркула, който е един от ранните инвеститори в Apple и вторият главен изпълнителен директор на компанията.

Посвещението е било написано по време на събитие за популяризирането на продуктите на компанията във Великобритания. Самото ръководство е било собственост на Джулиан Брюър, който е син на предприемач, който е работил за партньор на Apple на Острова.

"Бях в стаята си и играех на своя Apple II, когато баща ми ме повика да, за да се запозная с някакви гости. За мое учудване това бяха Стив Джобс и Майк Маркула. Носех ръководството си с мен и едва по-късно разбрах колко рядко Джобс подписва каквото и да е, а какво остава за подобно посвещение. Но той беше близък с баща ми, така че разбрах, че той се е отнесъл с внимание", казва Брюър.