Дубай е на път да добави още една перла към града си - кулата Aeternitas, официално обнявена на събитие миналата седмица, ще бъде най-високата жилищна часовникова кула в света със зашеметяващите 450 метра височина - четири пъти по-висока от Биг Бен в Лондон и само 22 метра по-ниска от най-високата жилищна сграда в света - Central Park Tower в Ню Йорк.

Това ще бъде втората най-висока часовникова кула в света след Makkah Clock Royal Tower в Мека, Саудитска Арабия. Aeternitas Tower е планирана от базирания в Дубай предприемач на недвижими имоти London Gate и швейцарския производител на луксозни часовници Franck Muller, разказва CNN.

Циферблатът на часовника ще бъде огромен. 40 метра висок и 30 метра широк. Създателите смятат, че той ще се вижда от шест километра поради голямата височина на сградата.

Жилищната сграда ще предлага 649 апартаменти с една до три спални.

Жителите ще разполагат с камериери и портиер и ще имат достъп до хотелски услуги и съоръжения, но с уединението, комфорта на дома. В сградата ще има фитнес зала, корт, спа център, йога студиа и плувен басейн, кино зала, музикална зала и библиотека. Проектът ще бъде завършен 2027 г., според London Gate. London Gate започна и продажбите миналата седмица, като апартаментите с една спалня започват от 435 600 долара.

Името на кулата означава "вечност" на латински и е вдъхновено от колекцията часовници Franck Muller Aeternitas - един от най-сложните дизайни на марката.

Сградата ще е построена с луксозни материали като полиран метал, който ще е в контраст с мраморни повърхности смели цветове.

Aeternitas е част от все по-нашумялата тенденция в Дубай за луксозни имоти. Строителството им процъфтява в емирството, а брандираните резиденции - сътрудничество между дизайнерски марки и строителни предприемачи, стават все по-популярни.

Към октомври 2023 г. има 51 завършени проекта в града, и ще бъдат двойно повече до пет години, според Savills Research. Марки като модна къща Karl Lagerfeld, автомобилният производител Mercedes-Benz и 25Hours обявиха жилищни проекти през 2023 година.

Това е първият подобен жилищен проект на London Gate, но не и последният, като компанията ще обяви следващото си партньорство до края на първото тримесечие на годината.