Тъй като плащането с карти става все по-предпочитан метод, много обекти като магазини и ресторанти станаха безкасови, пише Fortune. Това означава, че потребители не могат да плащат в брой, а само с карта.

Градският съвет на Филаделфия прие забрана за безкасови обекти миналия месец. Кметът на града Джим Кени официално подписа закона. Собствениците на такива магазини и заведения имат срок до 1-ви юли, за да отговорят на изискванията. В противен случай ги грози глоба от $ 2000.

Управляващите, които подкрепиха решението, казаха, че с използването на безкасовите методи се дискриминират хората, които нямат кредитни или дебитни карти.

Плащането в брой според тях е добър начин, когато хората пазаруват, покупките им да остават частни, тъй като с картите те се регистрират хронологично и са достояние на банките.

Много компании вече изключиха плащането в брой. Веригата Amazon Go разполага с магазини във Вашингтон, Калифорния и Илинойс и няма политика са плащане с парични средства. Sweetgreen e верига за салати във Филаделфия. Тя също не приема пари в брой.

Шестият най-голям град в САЩ не е единственият, който иска да запази пазара достъпен и за обществото, което не плаща с кредитни или дебитни карти. Подобни предложения за забрана на безкасовата политика са обсъждани и във Вашингтон и Ню Йорк.

Масачузетс вече е изпреварил останалите градове и от години е приел закон, който задължава във всички магазини да се приемат и пари, и карти.