Руският милиардер Роман Абрамович, който беше санкциониран от Обединеното кралство, Европейския съюз и Канада след началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари, е наел крайбрежно имение на Босфора с месечен наем от 50 000 долара, съобщава Hurriyet Daily News.

Имението в град Anadoluhisarı, което е построено преди около 50 години и има собствен кей, се нарича на бившия си собственик Feyyaz Tokar.

Местните медии по-рано съобщиха, че 56-годишният магнат прекарва дните си в европейските крайбрежни райони на метрополията в търсене на крайбрежно имение, което да купи.

20-членен екипаж снабдява с провизии суперяхтата на Абрамович за $600 милиона

20-членен екипаж снабдява с провизии суперяхтата на Абрамович за $600 милиона

Това ще продължи до края на войната в Украйна

Според Luxury Launches, уебсайт, публикуващ истории за световния джет сет, Абрамович е закотвил още две суперяхти в турски води през август, като общият им брой става четири. Става въпрос за 67-метровия "Garcon" и 55-метровия "Halo" в крайбрежния район на Егейско море Гьочек.

Мегаяхтите на бившия собственик на Челси "Eclipse" и "Solaris" плуват в Егейско море от началото на санкциите.

Яхтата Eclipse

Източник: Wikipedia

Яхтата Eclipse

Общата цена на четирите яхти се оценява на около 1,2 милиарда долара.

Подчертавайки интереса на чужденците към недвижимите имоти в Истанбул, Улви Йозджан, ръководител на Клуба на брокерите на недвижими имоти в Истанбул, каза: "Бизнесмени с изпълнителни бели якички идват в Истанбул, за да купуват жилища. Хората от Близкия изток идват най-вече, за да получат гражданство и паспорти, тъй като виждат Истанбул като врата към Европа, докато техните предпочитания са районите Есенюрт, Бейликдюзю, Халкалъ и Авджълар от европейската страна."

Руснаци и иранци също живеят на улица "Багдат" в квартал "Кадъкьой", добави Йозджан.

Абрамович си търси къща в Дубай

Абрамович си търси къща в Дубай

В един от най-големите изкуствено създадени острови в света

С нетно състояние от 14,5 милиарда долара през 2021 г. Абрамович, който има руско, израелско и португалско гражданство, е вторият най-богат човек в Израел, 11-ият най-богат човек в Русия и най-богатият в Португалия.

Той е собственик на частна инвестиционна компания Millhouse LLC.