Богатството елиминира 67% от проблемите, с които трябва да се справят хората от средната класа и по-бедните. Така че едно добро състояние освен, че ти гарантира висок стандарт на живот, то и осигурява повече спокойствие. Това показва изследване на анализаторската компания Rich Habits.

Днес може да вземате скромна заплата, но кой знае, след години може да сте милионер. Business Insider публикува списък със знаци, които подсказват, че един ден можете да се събудите богаташ. Ето кои са те:

1. Преследвате мечта или цел в живота си

80% от милионерите в изследването на Rich Habits посочват, че да натрупат състояние им е помогнало преследването на мечта или на дългосрочна цел.

2. Вие четете всеки ден, за да се учите

Вие четете редовно всеки ден? 88 на сто от анкетираните богати хора посочват, че отделят по минимум 30 минути на ден с цел да научат нещо ново.

3. Мислите глобално

Обичате да гледате цялата картина, имате визия за нещата, предпочитате да контролирате ситуацията. 91 на сто от милионерите в анкетата посочват, че приемат и гледат всички задачи в глобален мащаб.

4. Не се страхувате от отговорността

Не само, вие търсите възможности, при които да поемате по-голяма отговорност.

5. Готов сте да поемате рискове, но премерени

Това значи, че оценявате знанията и възможностите си и поемате рискове само когато сте сигурни, че можете да се справите с тях.

6. Предприемчиви сте

Вие не губите време и предпочитате да действате, защото…

7. Не се страхувате от провал

...приемате провала, като възможност да научите нещо ново и да получите опит.

8. Не се сравнявате с другите

Готови сте да правите жертви с личния си живот и да работите упорито, за да постигнете успех. Богаташите в анкетата са работили средно с 11 часа повече, за да стигнат до там, където са в момента.

9. Стремите се да надминете очакванията

За вас е важно не просто да оправдаете, но и да надхвърлите очакванията на другите.

10. Държите на важните за вас хора

Стараете се да не губите комуникация с важните за вас хора, независимо дали става въпрос за роднини, приятели или пък важни партньори в професионалния живот.

11. Харесвани сте

Хората около вас ви харесват, защото ги правите щастливи, вдъхвате им надежда и им носите положителни емоции.

12. Екипен играч сте

От предишната точка следва, че и вие харесвате хората и работите добре в екип. Никой не е постигнал успеха си сам, така че това е много важно.