Семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов и съпуругата му Десислава Цветанова е реализирало постъпления от 589 480 хил. лв. Това стана ясно от няколкомесечната проверка на Националната агенция по приходите, която бе образувала във връзка с съмненията за произхода на парите на вътрешния министър. В тези приходи влизат 338 хил. лева получени от трудови дейности, а останалите от дарения от бащата и майката на Цветанова, заем и лихви от депозит.

Разходите на семейството са 459 822 лв. в това число два закупени апартамента, чрез ипотечен заем.

Положителното салдо дава основание на данъчните да заключат, че имотите на Цветанов и съпругата му са придобити със „светли пари" Останалите апартаменти на семейството са придобити чрез унаследяване. Посочи шефът на НАП Красимир Стефанов пред парламентарната антикорупционна комисия, предаде News.bg.

Досега НАП не е работила при такъв обществен, политически и медиен натиск, заяви в началото на заседанието на антикорупционната комисия данъчен номер 1.

Проблем обаче бе намерен в постъпленията и разходите на тъста и тъщата на Цветанов, които са осигурили дарението. Самото то е в размер на над 48 000 евро(94 хил. лв.) и още над 3 хил. долара

Проверката по състоянието на майката и бащата на Десислава Цветанова е образувана, посочи Стефанов, но отбеляза, че те не са се съгласили да бъде оповестена данъчната им тайна.

Сред пикантните подробности в доклада е получен от Цветанов  доход от търговеца XXX(не се разкрива) в размер на над 14 хил. лв. през 2009 г.