Пореден опит да бъде разкрит кой е Сатоши Накамото, известен още като "бащата на Биткойн". Създателят на най-голямата и най-скъпо оценена криптовалута в света не беше разкрит в поредно дело, съобщава Reuters.

Вече поне е ясно кой със сигурност не е Накамото, спряганият за титлата Крейг Райт. Това се потвърди, след като съдия във Върховния съд на Англия и Уелс постанови, че австралийският компютърен специалист не е автор на Бялата книга на първата криптовалута, публикувана през 2008 година под псевдонима "Сатоши Накамото".

Крейг Райт ли е създателят на биткойн Сатоши Накамото

Спекулант или не: Това ли е създателят на биткойн?

Лондонски съд ще се произнесе

Организацията Съюз на отворените криптопатенти (COPA), от която са част компанията на Джак Дорси Block и американската криптоборса Coinbase, заведе дело срещу Райт миналия месец в опит да го спре да съди биткойн разработчици или да изисква права за интелектуална собственост върху технологията.

След като установи, че доказателствата са недостатъчни, съдия Джеймс Мелър заяви, че ще бъде взето решение, че Райт не е Накамото, не е създателят на Биткойн, не е автор на "Бялата книга на Биткойн" и не е създал технологията зад криптовалутата, пише CoinDesk.

И така, мистерията кой е "бащата на Биткойн" все още остава забулена. И вероятно така е по-добре.

Биткойн се изкачи до нов исторически рекорд

Биткойн се изкачи до нов исторически рекорд

Предишният рекорд, които постави най-голямата криптовалута беше записан в началото на този месец