Властите на Руската федерация одобриха антикризисния план. Неговата реализация не предвижда увеличение на бюджетните разходи, презвиждат се нови структурни реформи, съобщи финансовият министър Антон Силуанов, цитиран от ТАСС.

"Вчера бяха проведени съвещания в ръководните органи на страната, които приеха антикризисния план. В рамките на неговата реализация не се предвижда увеличаване на бюджетните разходи, напротив очакваме техния обем да бъде по-малък от първоначално запланираните", заяви министърът.

Силуанов добави, че всички ресурси, които ще бъдат заделени за този план, ще бъдат намерени за сметка на антиризисния резерв, предвиден в бюджета. Неговият размер в началото на годината е бил 193 млрд. рубли, а сега, след приемането на някои решения за неговото използване, е в обем 170 млрд. рубли.

Също така, по думите на министъра, са намерени вътрешни резерви в съществуващите държавни програми. Ще бъдат предложени мерки за преразпределение на тези ресурси, които да се концентрират в най-важните направления.