Германската премиум марка след няколко "тихи" години се подготвя за най-голямата си продуктова атака досега. Изцяло нов, задвижван с бензин Q5 SUV ще оглави нашествието от нови Audis, което трябва да се появи преди края на 2025 година. Обхващайки девет различни модела и разнообразие от каросерии, смелите планове на немския производител се стремят да покрият всеки ъгъл на пазара на нови автомобили с все по-разнообразен състав, пише auto-press.net.

Стартът на този блицкриг на нови автомобили на Audi е обновеният хечбек Audi A3, представен преди няколко седмици, с технически и материални актуализации, целящи да издигнат премиум хечбека до върха на класа. Към него ще се присъедини по-остро, по-бързото Audi S3 при пускането на пазара, плюс още по-лудото Audi RS 3 преди изтичането на годината.

Снимка 658846

Източник: Audi

Другият нов модел, който вече видяхме изцяло, е изцяло новото Audi Q6 e-tron. Този луксозен електрически SUV използва същата платформа като Porsche Macan EV, предлага до 388 мили пробег, има три екрана вътре, работещи с операционна система, базирана на Android, и може да се презарежда от 10 до 80 процента само за 21 минути.

Лятото на 2024 г. ще види вълна от нови модели, които ще бъдат представени, започвайки с третото поколение Audi Q5. Достопочтеният семеен SUV няма да изглежда твърде различно от предходната кола, но са планирани големи промени в него. Очаквайте значително технологично подобрение и повече хибридни задвижвания.

Audi обмисля прехвърляне на производството си на електромобили в Китай

Известна германска марка обмисля прехвърляне на производството си на електромобили в Китай

Компанията ограничава производството си в завода Брюксел поне за две седмици

Електрическият флагман e-tron GT ще получи незначителни подобрения като част от предстоящата си актуализация, както и подобрена батерия и моторна технология. Най-високата гама с двоен двигател е настроена да увеличи мощността от 1000 к.с., заимствайки от версиите с максимална мощност на своя сестрински автомобил Porsche Taycan.

A6 e-tron ще бъде съперник на BMW i5 на Audi и ще се предлага и във формата Avant комби. Очаквайте големи батерии и мощни двигатели, които да осигурят едновременно дълъг обхват и висока производителност.

Снимка 658847

Източник: Audi

Междувременно днешният A4 става утрешният Audi A5, тъй като бензиновите модели се преместват на нечетни номера в всеобхватната гама на Audi, а познатият екстериорен стил ще бъде съчетан с авангардна кабина.

С толкова много в книгите за 2024 г., изцяло новото Audi Q3 може да бъде отложено за началото на 2025 г. Q3 ще продължи да се предлага с бензинова, дизелова и хибридна мощност, но може да заимства някои стилистики от Q6 e-tron това време наоколо. Тъй като не е планиран заместител на Q2, BMW X1 и конкурентът на Volvo XC40 Q3 ще заемат мантията на най-малкия SUV на Audi.

Чисто новото Audi A7 трябва да се появи през следващата година и ще замести остарялото A6. Очаквайте както моделите fastback (седан), така и Avant (комби) да се появят навреме, включвайки набор от двигатели с хибридно управление.

И накрая, Audi току-що направи втори фейслифт на текущия Q7, надявайки се, че може да се задържи, докато в края на следващата година се появи изцяло нова версия, която ще продължи да използва шестцилиндрови двигатели с вътрешно горене.

Ще забележите, че тук не се споменава Audi TT или R8. В настоящия момент няма твърди планове за замяна на тези автомобили, но вътрешен човек от Audi настоява, че марката "ще направи нещо в това пространство". Как ще изглежда това, остава да видим, но засега това е "auf wiedersehen, pet" за спортните коли на Audi.