133 милиона лева предвижда Столичната община за почистването на София през 2013 година. Увеличени са парите за зимното почистване -общо 19 милиона лева. Над 3 милиона лева е спестила администрацията от глоби към снегопочистващите фирми за несвършена работа миналата зима, припомни пред БНР, зам. кметът Мария Бояджийска.

По думите на Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат, ще се мият и вътрешно-кварталните улици през лятото :

„Предвижда се кратностите по миене на видовете улици в София да се запазят както и през това лято, т.е. масов градски транспорт три пъти, улица обществена значимост два пъти, вътрешно кварталните улици един път. Това като кратности, според анализа на моите колеги, е достатъчно, обаче има какво да се желае още по организацията.
Машинното метене по масовия градски транспорт улици и обществената значимост се запазва както и до сега - 22 пъти месечно в масовия градски траспорт улици и 15 пъти в улиците от обществена значимост.
Резервите идват не от повечето пари или от увеличаване на кратности, а от подобряване на организацията. По миенето, по метенето, по подмяната на съдовете, по-бързото реагиране, защото целта, в частност да кажа и за инспектората, е ориентирана към това да не намаляват фирмите темпото на работа, да не намаляват качеството на услугата."