Украинският милиардер Константин Жеваго е изплатил сумите от 3,5 млн.лв.за заплати на работещите в комбината "Кремиковци". Други 795 000 лв. Жеваго е дал за да бъдат покрити дълговете за храна.

Това се казва в изявление на Виктор Деменюк-изпълнителен директор на компанията "Ворскла Стийл България", част от Група «Финанси и Кредит» на украинския бизнесмен и депутат в Украинската Рада. Извършените плащания са направени от компанията «Ворскла Стийл България» в съответствие с подписания на 11 юли 2008г. Договор за производство на ишлеме с «Кремиковци» АД. Договорът е част от Програмата за реанимация на металургичния комбинат, която вече е публикувана от компанията, и ще позволи да се запази работоспособността на «Кремиковци», макар и признат в несъстоятелност от съда, до момента на въвеждане на антикризисните процедури.

Днес се очаква работниците от добивната част в предприятието да получат заплатите си, заяви за Money.bg  Васил Яначков от КНСБ. Според сключеното споразумение между ръководството на "Кремиковци" и "Ворскла Стийл България" украинската компания ще доставя суровини на предприятието и ще обезпечи заплатите на работниците. В момента в „Кремиковци" работят около 4900 души. Общо за заплати и осигуровки за месец юни дължимата сума е 13 милиона лева.