„Само да ми замирише на корупция, дори и без доказателства, уличеният служител на ДАТ ще бъде уволнен и няма да пощадя името му", това заяви днес назначеният преди пет дни нов председател на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова.

Тя обяви на специална пресконференция днес, че до нея са стигнали слухове за сериозни проблеми в агенцията от три години насам. Още в първите си дни като председател Крушкова е видяла, че служителите на агенцията не могат да изготвят официална служебна кореспонденция, което според нея е най-малкият кахър.

„Част от хората, които не отговарят на стила ми на работа и не отговарят на изискванията ще бъдат уволнени", допълни още Крушкова.

Тя бе подкрепена от представители на туристическия бранш, които са приели нейното предложение да попълнят анкетни карти.

В тях браншът ще оценява има ли корупционни практики в агенцията, наличието на хаос, липсата на професионализъм и ще дава оценки персонално на висши служители на агенцията.

Твърде вероятно е да бъде преразгледана сделката сфирма  „Нойзи", за която от туристическия бранш настояват, че определено става дума за корупционни практики.

Хаос и безредие са царили на последното туристическо изложение в Брюксел. По неофициална информация, туристическият ни щанд в Копенхаген е посетен само от един човек.

Мизерен, неадекватен и недостоен е стилът на представянето на България на туристическите изложения през последната една година, според представители на туристическия бранш.

Те повдигнаха въпроса, че отпуснатите мизерни средства за реклама на българския туристически продукт, биха били достатъчни, ако има контрол на средствата и повече не се допуска секретарки на агенцията да пътуват често до Япония и по осем бездейни служители да пушат цигари, както е станало на щанда в Лондон.

Анелия Крушкова обяви, че вече е предприела свое проучване, но всичко трябва да бъде добре аргументирано, за да се освободи от ненужните и злепоставящи агенцията служители.