Инвестиционните разходи в "Мини Марица Изток" за 2006 година ще се увеличат с 5.29 млн. лева и ще нараснат от 64.2 млн. лева на 69.49 млн. лева, реши съветът на директорите на дружеството.

Само за първите 7 месеца на годината инвестиционните разходи направени от дружеството, надхвърлят 35 милиона лева, с което първоначално определената бизнес програма е изпълнена над 55%.

Предстои да бъде разгледана и обсъдена с рудниците и предприятията на дружеството инвестиционната политика на "Мини Марица Изток" за 2007 година, съобщават от дружеството.

От началото на 2006 г. в "Мини Марица Изток" са добити над 14 милиона тона въглища. Това е с 99 556 тона повече от предвиденото по производствената програма за този период на годината.

За тримесечието от юли до средата на септември са произведени 5.1 милиона тона въглища, което е с 455 хиляди тона повече в сравнение със същия период на миналата година. Така изоставането от второто тримесечие на 2006 година, когато заявките от топлоцентралите бяха ограничени, е компенсирано.

Мениджърският екип на "Мини Марица Изток" очаква производствената програма за 2006 година да бъде изпълнена успешно. Тя предвижда до края на декември да бъдат добити над 20 милиона тона въглища.