PMI индекса на промишлената активност на ФЕД на Чикаго за ноември качи до 50.4 пункта (при средни прогнози на пазара за повишение до 50.5 пункта) спрямо 49.9 пункта за октомври месец. Така индексът върна над важното ниво от 50 пункта след два поредни месеца под него, което е  сигнал за експанзия/растеж в промишлената активност на региона на Чикаго.

Компонентата на индекса за новите промишлени поръчки обаче спада силно през ноември до 45.3 пункта (най-ниско ниво от юни 2009г. насам) спрямо 50.6 за октомври, което сигнал за рязък спад в промишлените поръчки, но тази на работната заетост качи силно до 55.2 пункта (добър сигнал за растежа на работните места в промишления сектор за ноември?) от 50.3 за предходния месец, което беше нейно 33 месечно дъно на индекса на работната заетост и далеч под пика в 64.2 пункта от февруари тази година.

Производственият индекс покачва до 54.7 пункта от 51.8 пункта през октомври (което беше най-ниско ниво от май месец насам).

Ценовият промишлен индекс за ноември качи много силно до цели 70.1 пункта (най-високи ниво от август 2011г. насам) от 59.3 пункта за октомври, което сякаш е сигнал за инфлационен натиск в промишления сектор на САЩ.

Данните като цяло са смесени, първи ръст на промишлената активност от август насам (покачване над важното ниво от 50 пункта) и добро повишение на производство и на работната заетост, но в същото време доста тревожен спад на новите промишлени поръчки и рязко покачване на индекса на промишлените цени.