Кои са най-търсените модели автомобили и защо ги предпочитат по-възрастните германски шофьори? Специализираното издание Auto Motor und Sport дава отговор на базата на статистиката.

В-класата на Mercedes е един от двата модела, които са най-популярни сред възрастните купувачи на нови автомобили в Германия. Средната възраст на клиентелата при нея е 54,4 години.

Същата (54,4 години) е средната възраст и на купувачите на отлично познатия вече от доста години Skoda Yeti.

Снимка 233408

Източник: skoda-auto.co.in

Едва с месец по-ниска е средната възраст на хората, закупили Mercedes GLK, който вече е наследен от доста по-различния като концепция GLC.

Четвъртото и петото място по средна възраст на купувачите се заемат съответно от Opel Mokka и Audi Q3 с показател съответно 53,3 и 52,2 години.

Напълно очаквано, всеки един от тези модели се отличава с висока позиция на седене и добър обзор. Освен всички други съображения при на избора на автомобил, тези фактори могат да бъдат оценени по достойнство най-добре именно от хора, при които подвижността не е точно като на млад човек с тяло на атлет. 

По надолу в статистиката най-висока е средната възраст на клиентитe на Jaguar - 48,4 години, следват Dacia (48,2 години), Porsche (48,1 години), Saab (47,7 години) и Land Rover (47,2 години). За някои от тези модели явно са натежали и други аргументи...