От десетилетия Ford Mustang е истинска легенда в американската автоиндустрия и мечта на повечето фенове на "мускулестите" коли. Заради огромното търсене и все по-малкото налични бройки класическите модели на марката от края на 60-те и началото на 70-те години стават все по-скъпи.

Fusion Luxury Motors развива печеливш бизнес, като изкупува стари и разбити модели на Mustang, произведени през 1967 г. и 1968 г. и напълно ги преобразява, за да изглеждат като Елинор - блестящата кола от холивудския блокбъстър "Да изчезнеш за 60 секунди".

Снимка 320312

Източник: Fusion Luxury Motors

Компанията от Лос Анджелис, която е дилър на автомобили от висок клас, залага на манията по Mustang, засилена допълнително от култовия филм с Никълъс Кейдж, и печели добре от това.

Копията на легендарния автомобил са официално лицензирани, а цената им е внушителните 270 000 долара. Въпреки това вече са продадени 12 от тях, разказва собственикът на фирмата Йоел Уазана.

Снимка 320340

Източник: Fusion Luxury Motors

Всяко копие на Елинор е създадено изцяло по поръчка. Клиентите могат да избират от богат списък от разнообразни опции за външния вид, интериора и механичните характеристики на луксозното возило.

Целта е създаването на максимално силна емоция у собственика и привличането на вниманието на останалите хора.

Снимка 320324

Източник: Fusion Luxury Motors

За тези, които имат нужда от скорост, свръхзареденият двигател с мощност 750 конски сили може да бъде инжектиран с азотен оксид (нитро система), което го прави още по-мощен.

Цветовата схема на автомобила може да бъде персонализирана - сиво с черни ивици (точно като филмовата версия), червено и бяло или матово черно.

Снимка 320326

Източник: Fusion Luxury Motors

"Това е много, много подобно на филмовата кола. Единствената разлика е, че има по-модерни удобства", казва Уазана, който се влюбва в класическата ретро кола веднага щом я вижда.

Но ако искате да имате една от тези уникални коли, трябва да се наредите на опашка и да се заредите с търпение - настоящият списък чакащите е за около година напред. "Отнема ни около 2000 човекочаса, за да я направим", посочва Уазана.

Снимка 320327

Източник: Fusion Luxury Motors

Но легендарният Mustang далеч не е единственото достойнство на Fusion Luxury Motors. Освен него компанията продава бронирана машина за 700 000 долара, използвана във филма "Робокоп" и Ferrari 250 Europa от 1953 г. за 2.5 милиона долара.

Компанията умее да привлича и знаменити клиенти като риалити звездата Клои Кардашиян и боксовият шампион Флойд Мейуедър.