Американската Tesla е съобщила на служителите си в своя завод в Калифорния, че производствените линии за двата ѝ модела Model S и Model X ще спрат да работят за 18 дни - между 24 декември и 11 януари. Това става ясно от имейл, цитиран от CNBC.

На заетите в по тях от компанията ще предложат една седмица платен отпуск. Общо те ще трябва да вземат 5 платени и 5 неплатени дни почивка, а останалите ще бъдат почивни дни покрай коледните и новогодишните празници.

В отделен мейл, изпратен до цялата компания, главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск посочва, че причина за тези действия е пик в търсенето на по-високите модели на компанията през настоящото тримесечие. Така предстои част от капацитета за направата на Model S и Model X да бъде пренасочен към други автомобили.

От друга страна в момента в компанията се намира в сложна ситуация, след като имаше изтегляне на нейни автомобили в Китай.

През третото тримесечие на 2020 година дружеството достави 15 200 коли, стана ясно от представянето на резултатите за периода, приключил в края на септември.