Японският автомобилен произоводител Toyota Motor Corporation по време на техническа конференция, провела се под надслов Let's Change the Future of Cars (Нека променим бъдещето на автомобилите), разкри интересни подробности за бъдещото развитие на системите си за електрическо задвижване, което да подпомогне трансформацията на фирмата към такова на "компания за мобилност".

От Toyota коментират, че с лансираната през май инициатива за изцяло електрически автомобили BEV Factory, компанията има за цел да промени бъдещето на 100% електрическите превозни средства (BEV), като трансформира колите, производството и тяхното функциониране, пише auto-press.net.

Снимка 622359

Източник: Toyota

От компанията анонсират, че чрез интегриране на батерийни модули от ново поколение и други иновативни подходи, моделите на Toyota ще имат автономен пробег от над 1000 километра. Японските инженери казаха, че новото поколение батерии ще се зареждат до 100% в рамките на 10 минути. Toyota планира в крайна сметка да увеличи живота на батерията на електрическите превозни средства: поне до 1,2 хил. км или дори 1,5 хил. км с едно зареждане. За постигането на този резултат, от фирмата ще разчитат и на изкуствен интелект, особено в областта на аеродинамиката.

Освен това компанията не спира да бъде лидер и в разработването на коли с водородни двигатели. Автомобилите, задвижвани с водород, са толкова добри за подобряване на околната среда, колкото и електрическите превозни средства, според Toyota.

По отношение на новото си поколение изцяло електрически автомобили, от Toyota споделят, че те ще бъдат лансирани на пазара през 2026 година. 1.7 милиона от общо 3.5-те милиона електромобила до 2030 година ще бъдат обезпечени от BEV Factory.

"Следващото ни поколение електромобили с батерии ще възприемат нови батерии, чрез които сме решени да станем световен лидер по отношение на ефективността на батериите при електромобилите. С ресурсите, които генерираме, ще подобрим привлекателността на нашия продукт, за да надминем очакванията на клиентите и да осигурим печалби", казват от Toyota.