Известно е, че кралицата на Великобритания Елизабет II е голяма почитателка на джина. Напитката вече започна да се произвежда в лондонската резиденция на кралицата на основа на съставки, събрани в градините на Бъкингамския дворец, на фона на спадащите приходи от пандемията на коронавирус.

Като част от плана за съкращаване на разходите, Royal Collection Trust, организацията, отговорна за колекцията и изложбата на кралски картини и други произведения на изкуството, вече започна програма за доброволно съкращаване на персонала. Освен това служителите на двореца вече замразиха заплатите си и започнаха "консултации" относно промените в пенсионните им схеми.

Откъде идват парите на британското кралско семейство?

Откъде идват парите на британското кралско семейство?

Те не са толкова богати, колкото смятате

Royal Collection Trust взе заем от 22 милиона паунда (40 милиона долара), за да компенсира загубите, които се очаква да бъдат около 30 милиона паунда през тази година. И съкрати стотици служители, след като кралските дворци бяха затворени в туристи от март.

Намаляване на доходите на кралицата е довело до съкращаване на 150 до 250 души от Бъкингамския дворец през миналата седмица, пише The Sun.

Тази седмица Royal Collection Trust пусна на пазара джин, който се продава за £40 ($50) за бутилка от 0,7 литра и алкохолно съдържание 42%. Джин ще се налива в красива тюркоазена бутилка , етикетът му ще включва короната и цветя, картина на Бъкингамския дворец, както и златиста запушалка, пише metro.co.uk.

Любимите храни и напитки на Елизабет II: Кралското меню

Любимите храни и напитки на Елизабет II: Кралското меню

Ето какво включва то в различните часове на деня

Според благотворителната организация джинът ще се продава на дребно и също така ще бъде сервиран на официални тържества в Бъкингамския дворец след повторното отваряне на 23 юли.

Въпреки публичните и частните приходи на кралското семейство, продаването на джина 40 паунда бутилката, направен от 12 растения, включително лимонова вербена, плодове от глог, дафинови листа и черница от градината на Бъкингамския дворец, има за цел да помогне на Royal Collection Trust във финансовите му дейности.

Всички приходи ще бъдат насочени към финансиране и поддържане на богатата художествена колекция на кралицата, една от последните големи европейски кралски колекции, която остана недокосната от бурните промени на времето.